top of page

ERBJUDANDE TILL
SKOLA OCH FÖRSKOLA:  
BÖCKER MED VIKTIGA TEMAN

Nu har förskola och skola möjlighet att köpa våra böcker till subventionerat pris. Köp de hyllade böckerna Bara den som vill av författaren Anna-Carin Magnusson och Gunga åt Öster, Gunga åt Väster och Gunga åt Söder och Norr av författaren Anna-Klara Mehlich.

Barfotaböckers böcker tar alla upp viktiga, aktuella teman. Bara den som vill är en bok för barn mellan 3 och 8 år. Temat är kroppslig integritet och rätten till sin kropp. Det är ett ämne som har fått allt större fokus senaste året och tagits med i den nya läroplanen för förskolan.

Gunga-serien består av tre romaner för barn mellan 7 och 13 år (högläsning för de yngsta).  De är spännande äventyr med övernaturliga inslag som samtidigt tar upp ämnena tolerans/mångfald, miljö/klimatförändringar och tid/stress. Till alla våra böcker finns lärarhandledningar för fri nedladdning.

Gå direkt till Om erbjudandet.

Barfotabocker_fyrabocker2_edited.jpg

OM BOKEN BARA DEN SOM VILL

Boken Bara den som vill handlar om Liv som med hjälp av bästis Alice får koll på barns rättigheter och privata kroppsdelar. Berättelsen utgår från vardagliga händelser och ger både barn och vuxna exempel på hur man kan prata om dessa frågor. Boken passar bra att använda i både förskolan samt grundskolans och grundsärskolans lägre åldrar.

Författaren och illustratören Anna-Carin Magnusson lyfter temat kroppslig integritet och rätten att själv bestämma över sin kropp. Denna fråga har fått allt större fokus senaste året och har även tagits med i den nya läroplanen för förskolan. Läs mer om Bara den som vill här. 

”Boken skapar med vardagsnära och positiv ton en ingång till reflekterande samtal om varje barns rätt att själv få avgöra vad som känns bekvämt eller inte, i samvaro med andra”.

HELÉNE ENGDAL, KVALITETSUTVECKLARE
ACADEMIAS FÖRSKOLOR 

Den var jättebra! Och vad bra att de vuxna lyssnade på henne. Och att hon sa Stopp min kropp! Det är en bra grej att säga”.

 

LO, 7 ÅR
OM BARA DEN SOM VILL

Baradensomvill_nyframsida.jpg

OM BÖCKERNA GUNGA ÅT ÖSTER, GUNGA ÅT VÄSTER OCH GUNGA ÅT SÖDER OCH NORR

Aina är flickan som tillsammans med sina vänner gång på gång tvingas möta faror och utmana sina rädslor. Allt börjar en sommarnatt på landet i Dalsland då Aina plötsligt får oväntat besök i gungstolen. En äldre dam behöver Ainas hjälp ... Aina ger sig ut på farliga uppdrag. Med hjälp av sina vänner och tack vare att hon kan teckenspråk utmanar hon sina största rädslor. 

 

Tolerans och mångfald, miljö och klimatförändringar, tid och stress är underliggande teman i Anna-Klara Mehlichs fantasyböcker. De magiska äventyrsböckerna har hyllats av recensenter. Den senaste boken, Gunga åt Söder och Norr - Inlighetens kamp fick högsta betyg av BTJ, helhetsbetyg 5 av 5. Läs mer om böckerna och fler omdömen på böckerna här

 

Böckerna passar utmärkt för skolan, både som högläsning och tyst läsning. Deras teman uppmuntrar till diskussioner och fördjupande arbete i skolan

”Det är en fröjd att läsa en så välskriven bok, utan slang och med ett budskap som går rakt in i hjärtat.”
 

KIM KIMSELIUS, FÖRFATTARE
 

"Liksom tidigare skapar författaren Anna-Klara Mehlich en allvarlig klangbotten av teman såsom normer, fördomar, grupptryck, förtryck och människans fria vilja. (...) Helhetsbetyg 5".  


FIA IDEGÅRD BTJ-HÄFTET NR 16, 2016
OM GUNGA ÅT SÖDER OCH NORR

GungaSoderNorrframhog_edited_edited.jpg
OM ERBJUDANDET

Nu kan ni till ett förmånligt pris köpa följande titlar:

Bara den som vill (ordinarie pris i nätbokhandeln ca 130 kr)

Gunga åt Öster – Mot tidens härskare (ordinarie pris i nätbokhandeln ca 140 kr)

Gunga åt Väster – Mot Vädrets furste (ordinarie pris i nätbokhandeln ca 140 kr)

Gunga åt Söder och Norr – Inlighetens kamp (ordinarie pris i nätbokhandeln ca 140 kr)

 

5 böcker för 575 kr + frakt

10 böcker för 1000 kr + frakt 

20 böcker 1500 + frakt

30 böcker för 2000 kr + frakt

 

Det går bra att blanda titlar i er beställning.

Beställ genom att mejla info@barfotabocker.se
Priserna är exklusive moms, fraktkostnad ca 50-90 kr, beroende av bok och antal . Erbjudandet gäller till 31 januari 2019.

FRI LÄRARHANDLEDNING OCH UTDRAG UR BÖCKERNA

I priset ingår lärarhandledning för nedladdning. Vill ni bilda er en egen uppfattning av boken/böckerna innan ni bestämmer er? Vi mejlar er gärna utdrag ur böckerna som pdf-fil. 

FÖRFATTARBESÖK

Författarna Anna-Carin Magnusson och Anna-Klara Mehlich gör gärna författarbesök i din förskola/skola. Besöken läggs upp efter önskemål. Här kan ni läsa mer om 
Anna-Carin Magnussons författarbesök
Anna-Klara Mehlichs författarbesök

Om erbjudandet
bottom of page