top of page

Fem av fem stjärnor av författaren Kim Kimselius

Författaren Kim Kimselius ger Gunga åt Söder och Norr - Inlighetens kamp högsta betyg. I sin blogg skriver hon:

Det var en ren njutning att läsa Gunga åt Söder och Norr av Anna-Klara Mehlich. Detta är tredje boken om Aina, den enda. Det är en fröjd att läsa en så välskriven bok, utan slang och med ett budskap som går rakt in i hjärtat. Varje gång jag lägger ned en bok av Anna-Klara Mehlich gör jag det med saknad och längtan. Jag vill inte boken ska ta slut och jag vill läsa nästa NU! Aina är en helt vanlig flicka i vår värld, men i Söder, Norr, Öster och Väster är hon något mer. Hon är den enda som har mod att trotsa överhögheten, som står upp för andra trots sin rädsla. Äventyren sker alltid när hon bor hos sin morfar. Han har en magisk gungstol, genom den färdas Aina till de olika platserna. Men det är också genom gungstolen människorna i de andra världarna tar kontakt med Aina.

Mitt i natten sitter den gamle mannen i gungstolen. Han darrar och flackar med blicken. - Jag söker Aina, viskar han med låg, pipig röst. Måste träffa henne genast. Innan de hittar och för bort mig Aina har sommarlov hos sin morfar i byn Solsäter när mannen söker upp henne. Han kommer från Norr där hemska saker sker. De som bor där blir allt mer lika och bryr sig allt mindre om varandra. De som gör motstånd, fångas och förs bort. Aina är den enda som kan stoppa det som sker. Hon ger sig av på ett farligt uppdrag. Och det är viktigt. Invånarna i Solsäter har också börjat bete sig illa mot varandra. Framförallt mot de två nyinflyttade. Äventyret om Aina fortsätter. I den tredje fristående boken får hon slåss mot fördomar. Både sina egna och andras. Det här är en bok man inte kan sluta läsa. En perfekt bok för bokslukare, men även för de som inte hittat den rätta boken för att komma igång med läsningen. Det är en bok alla borde läsa, för att den visar på att alla människor har lika värde, oavsett religion, utseende eller sexualitet. Boken är magisk och fängslar från första till sista sidan. Läs den! Den får fem stjärnor av fem möjliga.

OM GUNGA ÅT SÖDER OCH NORR
KÖP BOKEN
TILL PRESSMEDDELANDET

Läs pressmeddelandet om boken Gunga åt Söder och Norr - Inlighetens kamp

Ny fantasyroman med toleranstema för bokslukaren

FÖRFATTAREN
ANNA-KLARA MEHLICH
MISSA INTE!
bottom of page