top of page

BTJ GER "GUNGA ÅT SÖDER OCH NORR" HÖGSTA BETYG

Det är med glädje vi tar del av BTJs (fd Bibliotekstjänst) omdöme av Barfotaböckers nya bok "Gunga åt Söder och Norr - Inlighetens kamp". Äventyrsromanen får helhetsbetyget 5 av 5. Recensionen är skriven av Fia Idegård och kommer att ingå i BTJ-häfte 16 år 2016, som kommer ut i slutet av juni. I recensionen kan man bland annat läsa:

"Liksom tidigare skapar författaren Anna-Klara Mehlich en allvarlig klangbotten av teman såsom normer, fördomar, grupptryck, förtryck och människans fria vilja. Trots hjälpare i flera världar är Aina den som är mest aktiv och trotsar sina egna rädslor för att hjälpa andra. Detta skildras fint med Inlighetens spegel, som visar människors allra innersta."

Teckenspråkets centrala roll i äventyrsromanen lyfts också fram:

"Ett av Ainas verktyg i kampen är att hon kan teckenspråk, på grund av att hennes lillebror tecknar. Detta används som ett sätt att ljudlöst kunna kommunicera i kritiska stunder. Det är uppfriskande att teckenspråk får ta en sådan utpräglad plats."

Recensenten Fia Idegård avslutar med att kommentera bokens språk och ge en helhetsbedömning:

"Språket är välformulerat, emellanåt riktigt vackert och ofta med en tidlös klang som passar genren väl. Gunga åt Söder och Norr är en utmärkt fantasysaga med intressanta teman som kommer att passa väl för målgruppen, 9-12 år. Helhetsbetyg: 5."

OM GUNGA ÅT SÖDER OCH NORR
KÖP BOKEN
TILL PRESSMEDDELANDET

Läs pressmeddelandet om boken Gunga åt Söder och Norr - Inlighetens kamp

Ny fantasyroman med toleranstema för bokslukaren

FÖRFATTAREN
ANNA-KLARA MEHLICH
MISSA INTE!
bottom of page